Kroatisch eiland Pasman - interessante plaatsen, attracties

Lege stranden, heldere zee en ongerepte natuur. Zo kan men een vakantie op het Kroatische eiland Pasman karakteriseren, dat zijn natuurlijke rijkdom voor het massatoerisme kan verbergen. Hoewel er slechts 2.000 mensen op het eiland wonen, heeft het de naam van het groenste eiland in Kroatië. En sinds de eerste bewoners hier vele, vele jaren geleden aankwamen, kunnen we tegenwoordig vele archeologische vondsten en monumenten van het stenen tijdperk op het eiland vinden.

Attracties op het Kroatische eiland Pasman
Klooster van St. Cosmas en Damian
Het enige Benedictijnse klooster in Kroatië is te vinden op het eiland Pasman. Het staat op de heuvel van Chokovac en is door de eeuwen heen vele malen vernietigd en gerepareerd. Niettemin dateert het huidige uiterlijk van het klooster uit de 14e eeuw. Het is de moeite waard om het 15e-eeuwse handgeschilderde kruis en elementen van gotiek te vermelden. Tegenwoordig vind je in het klooster mannelijke monniken die nog steeds hun leringen in praktijk brengen.

Matlovac-strand
Het hele eiland Pashman is omgeven door schilderachtige baaien met helder water. Een van de beroemdste zandstranden van het eiland is het strand van Matlovac. Dankzij kristalhelder water, een ondiepe kust en gemakkelijke toegang, is het vooral populair bij gezinnen met kleine kinderen. De hele baai is omgeven door vele cafés, restaurants en biedt vele sporten. En wie moe is, kan naar de rand van het strand gaan, waar rotsachtige kliffen zijn. Hier kunt u ontspannen in de schaduw van pijnbomen en genieten van het prachtige uitzicht op het strand van 300 meter.

Galeshnyak-eiland
Rond het eiland Pashman zijn er veel grote of kleinere, bewoonde en verlaten en zelfs naamloze eilandjes. Een van hen, een hartvormig eiland, is verborgen in de schaduw van Pashman Island. Het is vooral populair bij verliefde stelletjes en het eiland wordt het eiland van de liefhebbers genoemd. Lange tijd wisten de inwoners niet van zijn unieke vorm. Het eiland werd dag na dag populair na de publicatie van satellietbeelden via Google maps. Zo behoorde hij tot de drie eilanden in de vorm van een hart op aarde. Galeshnyak Island is een ideale plek voor een dagje uit.

Mountainbikeroutes
Pashman Island heeft meer te bieden dan het lijkt. Als je je verveelt door baaien en stranden, ga dan fietsen. Talrijke fietsroutes zijn met elkaar verweven op het eiland, die u door de mooiste hoeken van het eiland leiden. Een ringketting door een eiland leidt bijvoorbeeld door olijfgaarden, heuvels met uitzicht op de omgeving en verborgen baaien. Er zijn verschillende grotten onderweg, en om elke hoek is een oude kerk of oud stenen huis. anastrozole
?
e63887ec77e1a49ff85bbce15640b08b